noscript image for google
2671020120,2671085340 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗ 10 ΚΑΙ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Κεφαλληνίας

Προπαρασκευαστικο - hide

 

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΘΕΡΜΟΣ- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΣΟ ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ.

24-26 ΝΟΕΜΒΡΗ


Ενδιαφέρομαι

1η ημέρα:Κεφαλονιά –Κρυσταλλοπηγή – Κορυτσά – Πόγραδετς
Αναχώρηση  το πρωί στις 08:30 από το Αργοστόλι για Σάμη.Επιβίβαση στο Καράβι και άφιξη στον Αστακό.

Με ενδιάμεσες στάσεις συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Μετά τον αστυνομικό και τελωνειακό έλεγχο, φθάνουμε στην Αλβανία.

Η πρώτη πόλη που συναντάμε στα 35χμ. από τα σύνορα, είναι η γραφική πόλη της Κορυτσάς. Πανέμορφα αρχοντικά σε σύμπλεγμα με ιταλικά κτίρια και παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου είναι το τοπίο που συναντάμε. Περιήγηση της πόλης.

Κατά την περιήγηση θα επισκεφτούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό όπου ανακαινίστηκε από τον παναγιότατο Aαρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, καθώς επίσης και το μουσείο εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης που βρίσκεται κοντά στο Ναό.

Εδώ θα θαυμάσετε δεκάδες Βυζαντινές εικόνες που έχουν συγκεντρωθεί εκεί μετά από μια επίπονη προσπάθεια, όπως επίσης και τον καταπληκτικό άμβωνα της εκκλησιάς της ζωοδόχου πηγής που είχε ισοπεδωθεί από το καθεστώς του Εμβερ Χότζ.

Συνεχίζουμε για το Πόγραδετς. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα : Πόγραδετς-Οχρίδα
Μετά το πρωινό μας αφού περάσουμε την ιδια διαδρομή μπαίνουμε στην ΦΥΡΟΜ και από μια ρομαντική περιήγηση της λίμνης με το λεωφορείο οδεύοντας προς τον εθνικό δρυμό του Ντριλιών όπου θα δούμε την παλιά βίλα του Ενβερ Χοτζα.

Και δια μέσου τον συνόρων Τουσεμιστ- Όσιου Ναούμ φτάνουμε στον πανέμορφο βυζαντινό Ναό του Όσιου Ναούμ κτισμένο στον 10ο αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής, στην Εκκλησία των Αγίων Αρχαγγέλων, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες όλες γραμμένες στην ελληνική γλώσσα.

Στον περίβολο του μοναστηριού κυκλοφορούν ελεύθερα δεκάδες παγώνια. Και λίγο πιο κάτω ένα ενδιαφέρον παζάρι με τοπικά προϊόντα και τις περίφημες πέρλες της Οχρίδας.

Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν ο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και ο Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο.

Ο όσιος Ναούμ είναι θαμμένος σε αυτή τη Μονή. Ο θρύλος θέλει την καρδιά του να ακούγεται ακόμη να χτυπά, αν ακούσει κανείς προσεκτικά πάνω από τον τάφο του.

Από αυτό το σημείο, οι πηγές του ποταμού Drim, 45 στο σύνολό τους, τροφοδοτούνται από τη Λίμνη Πρέσπα και καταλήγουν σε μια τεράστια λεκάνη, όμοια με λίμνη, που απορρέει μέσα στη Λίμνη Οχρίδα.

Συνεχίζομαι για την γοητευτική ΟΧΡΙΔΑ. Ξενάγηση στην πανέμορφη ΟΧΡΙΔΑ που δεσπόζει πάνω από τη λίμνη, με τα σπίτια με τις κόκκινες οροφές, τα υπαίθρια καφέ, τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, τα μικρά καταστήματα, τις κομψές μπουτίκ και τις ρουστίκ ψαροταβέρνες.

ακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα : Οχρίδα – Στρούγκα - Οχρίδα
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την Αναχώρηση για την Στρούγκα, την δεύτερη πόλη των σκοπιών πάνω στην λίμνη τις Οχρίδας από την οποία περνά ενδιάμεσα ο πόταμος Ντριν.

Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και μεσημεριανό στην παραλίμνια περιοχή τις Στρούγκας και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για επιστροφή στην Οχρίδα και το ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα : Οχρίδα – Σκόπια - Οχρίδα
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την αναχώρηση για την Σκόπια είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Είναι χτισμένα σε υψόμετρο 262 μ., εκατέρωθεν του ποταμού Βαρδάρη (Αξιού) στην κυριότερη εμπορική οδό μεταξύ του ποταμού και του παννονικού βαθυπέδου, που διασχίζεται από τη σιδηροδρομική γραμμή Βελιγραδίου-Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη ανάπτυξη γνώρισαν τα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όταν ήταν γνωστά ως «Ουσκιούπ και ήταν πρωτεύουσα του ομώνυμου σαντζακίου.

O πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 467.257 κατοίκους. Το σημερινό όνομα της πόλης προέρχεται από το "Scupi" (προερχόμενο από το Ελληνικό Σκούποι), που ήταν το όνομα ενός ρωμαϊκού οικισμού που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, πριν δημιουργηθεί ο οικισμός, η περιοχή είχε ήδη κατοικηθεί από τους Ιλλυριούς και το "Σκούποι" είναι ίσως Ιλλυρικής προέλευσης.

Η έννοια του εν λόγω ονόματος είναι άγνωστη. Μετά την Αρχαιότητα, το Scupi καταλήφθηκε από διάφορους λαούς και κατά συνέπεια το όνομά του έχει μεταφραστεί αρκετές φορές σε διάφορες γλώσσες. Έτσι έγινε "Σκόπιε" για τους Βούλγαρους και αργότερα Ουσκούμπ για τους Τούρκους.

Tο απόγευμα επιστροφή στην Οχρίδα .Χρόνος ελεύθερος.Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα : Οχρίδα – Μπίτολα - Νίκη
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την επιστροφή μας. Αναχώρηση για το ΜΠΙΤΟΛΑ την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Βαρδάσκας, στο μοναστήρι θα επισκεφθούμε τον Άγιο Δημήτριο, ακόμη θα δούμε το παλιό ελληνικό προξενείο και την πόλη με τα περίφημα Ελληνικά νεοκλασικά της.

Στη συνέχεια από την γνωστή πλέον διαδρομή μέσω του συνοριακού σταθμού της ΝΙΚΗΣ και φθάνουμε στον Αστακό.Επιβίβαση στο πλοίο και αποβίβαση στην Σάμη.Άφιξη στο Αργοστόλι.

έλος εκδρομής.

 


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.


 

Τιμή: 260 € ανά άτομο σε Δίκλινο  

         330 € Μονόκλινο

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • 1 Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο με πρωινό & ημιδιατροφή στο Πόγραδετς & 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό & ημιδιατροφή στην Οχρίδα.
  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Κεφαλονιά.
  • Ξεναγός
  • Αρχηγός- Συνοδός.
  • Φ.Π.Α.

 

Κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή 80 ευρώ ανά άτομο.
Συμμετοχές έως  05/10/17